7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Prepping guide: Hvad skal du bruge?

Prepping guide

Intro til prepping: Du skal kunne overleve i 72 timer i nødsituationer

I prepping er der en fælles forståelse af, at enhver prepper skal være forberedt til mindst 72 timers overlevelse i nødsituationer. Det er en grundlæggende regel, der sikrer, at man har nok tid til at danne sig et overblik og træffe de nødvendige afgørelser. Det vigtige ved at være forberedt er også, at man aflaster sit lands beredskab – hvis alle kan klare sig i 72 timer, har beredskaber “fred og ro” til at håndtere krisen og skal ikke bruge unødig energi på af sørge for basale ting som mad og vand til landets indbyggere. Hovedformålet er altid at være parat til at håndtere krise og katastrofer, lige fra små uheld i hjemmet til større naturkatastrofer. Forberedelsesteknikker og -metoder varierer alt efter personlige præferencer, men fokus er ofte på at opbygge et solidt lager af nødforsyninger og erhverve de nødvendige færdigheder til at kunne håndtere en krisesituation.

At forberede sig på en nødsituation eller preppe handler ikke om at hamstre frysetørret mad og andre langtidsholdbare produkter. Det handler om at opbygge et sæt af færdigheder, der kan være livreddende i en krise- eller katastrofesituation. Det kunne inkludere alt fra førstehjælp til grundlæggende overlevelse i naturen. Information og viden er lige så vigtige ressourcer som de fysiske forsyninger. Prepper-kulturen handler ikke om at være bange for kriser, men om at tage ansvar og være forberedt på de udfordringer, der måtte komme i fremtiden.

Nødforsyninger: Vand, mad, medicin, lys og varme

For en prepper er det vigtigt at have det korrekte udstyr på hånden til enhver tænkelig nødsituation. Der skal være ressourcer til rådighed som vand, mad, medicin, lys og varme. Vand, specielt drikkevand, er afgørende som en fundamental livsopretholdende ressource. Den ideelle måde at opbevare vand på til nødsituationer er i rene, lufttætte beholdere væk fra direkte sollys. Prepping kan også indebære at have en vandrensningsmetode til rådighed i tilfælde af, at drikkevandet løber tør.

I forhold til mad, ville langtidsholdbar mad som dåsemad eller dehydrerede måltider være et must for preppers. Ud over disse grundlæggende fornødenheder, ville et essentielt prepper udstyr også omfatte medicin, outdoor grej, nødradio til adgang til vigtige informationer i tilfælde af en krise, og batterier som en alternativ kilde til elektricitet. Hvad angår lys og varme, så er det vigtigt at have adskillige alternativer tilgængelige, så man kan håndtere potentielle strømafbrydelser. Det er nødvendigt uanset om truslerne kommer fra naturkatastrofer, pandemier eller potentiel samfundskollaps. Målet med prepping at sikre, at preppere har de nødvendige ressourcer til langvarige krisesituationer.

Nødudstyr: Redskaber, kommunikation og sikkerhed

Som en del af en nødplan bør du sørge for at have den nødvendige overlevelsesudstyr, der kan hjælpe dig i diverse krisesituationer. Det handler ikke kun om mad og vand – det omfatter også forskellige redskaber, der kan være uundværlige i uventede situationer. Det kan være fristende at udskyde denne del af din nødplan, men de gode råd og guide, du kan finde her, vil uden tvivl sikre, at du er bedre forberedt på enhver trussel eller krisesituation.

Det første sæt udstyr, du skal overveje, omfatter grundlæggende redskaber som en camping-energi kilde, stormkøkken / brænder og et førstehjælpskasse. Vandrensning er også en vigtig del af overlevelsesudstyr, og du skal altid sørge for at opbevare en tilstrækkelig mængde rent drikkevand for de normale menneskelige behov (regn som minimum med 5 liter pr. person pr. dag). Et andet praktisk råd er at se på udstyr som stearinlys, der kan hjælpe med at skabe lys og varme ved strømafbrydelser. Husk også at have en radio, som ikke er afhængig af strømmen i stikkontakten. Målet er at sikre, at du kan være selvhjulpen og sikker i op til 72 timer efter en omfattende nødsituation.

Personlige dokumenter og penge

I en verden præget af økonomiske kriser, strømmen af uforudsete begivenheder og endda potentielle nødsituationer som tilfælde af naturkatastrofer, er det vigtigt at være udrustet med passende midler og værktøjer. Dette inkluderer ikke kun vand, mad og redskaber, men også at have adgang til personlige dokumenter og penge. Vi anbefaler at holde identifikationsdokumenter, medicinske papirer, og økonomiske midler i et sikkert og lettilgængeligt sted. Mange eksperter foreslår at have et dedikeret ‘kit’ til disse ting. Disse kits skal være lette at transportere og brugervenlige, så de kan bruges hurtigt i tilfælde af en nødsituation. Ved at være mere forberedt og selvforsynende kan vi bedre kommunikere vores behov og vores situation til myndighederne, og dermed øge vores muligheder for at modtage passende hjælp. Alt i alt er planlægning og forberedelse nøglen til effektivt at håndtere ethvert krisescenario.

Sundhed og hygiejne

Når man forbereder sig på potentielle risici, som strømafbrydelser, pandemier eller forstyrrelser i samfundets grundlæggende funktioner, er det essentielt at tage sundhed og hygiejne i betragtning. For at sikre en pålidelig adgang til rent vand, bør man overveje at anskaffe sig beholdere til opbevaring af vand, da vandforsyningen kan blive påvirket under sådanne hændelser. Overvej også alternative metoder til at varme vand, da de almindelige varmekilder som komfur og elkedel er afhængige af stikkontakten. Din families beredskab bør også omfatte medicinske forsyninger, som kan være afgørende ved længerevarende kriser. Og så er der selvfølgelig også toiletpapir, som det altid er rart at have noget ekstra af.

Udfordringen ved længerevarende nødsituationer er ikke kun en mangel på pålidelige tjenester, men også ophobning af affald, som kan føre til sundhedsrisici. Overvej at have fiskeudstyr liggende, og er du jæger og har jagttegn, er det en oplagt måde at skaffe mad på. Rydning og affaldshåndtering er også en vigtig del af et effektivt beredskabsplan. Husk at holde dit telt og din mad rent for at forhindre sygdom. I forbindelse med pandemier, er det væsentligt at overveje lagre af nødvendige hygiejneartikler og at være opmærksom på potentielle risici ved personlig interaktion.